Foto: Per Wiklund
Superligan

Dalen lånar fem tjeckiska spelare

ANNONS

Den tjeckiska invasionen fortsätter och frågan är om en schweizisk kommer att följa efter nu.

Tjeckien stängde ner sin liga förra veckan på grund av Corona-Pandemin på obestämd tid. Något som fått flera svenska klubbar att låna in tjeckiska spelare tillfälligt under tiden som deras liga är stängd. Lund i damernas SSL har lånat in två landslagsspelare och i SSL herr har Storvreta och Kalmarsund lånat in spelare samt Lerum i Allsvenskan. 

Nu är det dags för nästa SSL-lag att låna in spelare och det är IBK Dalen som lånar in fem spelare av sin samarbetsförening Florbal Mlada Boleslav. Tre spelare kommer att spela med SSL-laget och två kommer att spela med Herr1an-laget. 

- Jag är väldigt nöjd och tacksam att vi får den här möjligheten att låna in spelarna från Florbal Mladá Boleslav och jag hoppas att vi i framtiden ska kunna ge tillbaka till våra kompisar i Tjeckien, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson i ett pressmeddelande. 

Spelarna som det gäller i SSL-laget:

- Jakub Bina, forward

Filip Zakanov, back 

Jakub Gruber, back och forward. 

Herr1an-laget:

Marek Korych, center och forward

Jan Zoufalý, center och forward

- IBK Dalen och Florbal Mladá Boleslav har kommit överens om att vi tills vidare lånar in dessa spelare och vi får se vad som händer i Tjeckiska ligan. Florbal Mladá Boleslav kommer att stå för kostnaderna för att spelarna ska kunna spela med Dalen.

För en timma sedan kom beskedet att Schweiz stänger ner sin liga fram till den 1 december så blir intressant om den tjeckiska invasionen kommer följas upp med en Schweizisk sådan. 

 

 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: