Foto: Adam Troy
Superligan

Tjeckiske supertalangen ska träna med Storvreta

ANNONS

"Jag är väldigt förväntansfull inför chansen att träna med de bästa spelarna i världen"

En av innebandyvärldens största talanger, tjecken Filip Langer, kommer under de kommande veckorna att träna med Storvreta IBK. 18-åringen, som tidigare har representerat Pixbo i SSL, anlände till Uppsala under dagen och kommer att börja träna med laget inom kort. 

− Det ska bli superkul att få se Filip i våran miljö under ett par veckor. Tjeckiska innebandyn ligger nere på grund av Covid-19 och det gör att han behövde ett lag och en förening att träna med under tiden, säger Storvreta IBK:s huvudtränare Oscar Lundin, i ett pressmeddelande, och fortsätter:  

− Det är en ung, men redan högklassig spelare som jag tror kommer innebära en win-win-situation då träningskvalitén vi har kommer hjälpa honom och han kommer även trycka upp vår träningskvalité ytterligare. 

Filip Langer säger att han är tacksam för möjligheten och ser fram emot att få sparra med de bästa spelarna i världen. 

− Jag är väldigt förväntansfull inför chansen att träna med de bästa spelarna i världen. Det här kommer hjälp mig mycket i min utveckling och kommer innebära nya livserfarenheter. Som vi säger där hemma, även dåliga saker kan föra något gott med sig. 

− Situationen är tuff för alla just nu, även professionella idrottare. Idrotten har stängts ner i Tjeckien och ingen kan träna men jag har tur, Storvreta IBK, ett av världens bästa lag har gett mig chansen att träna med dem fram till att ligan i Tjeckien startar igen. 


Podcast: Avsnitt 12 - Vidar Jonsson Wallin

Skånska tränarprofilen gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: