Foto: Jimmy Palm
Träning

Så utvecklade SSL-stjärnan sitt spelsinne

ANNONS

Helsingborgs centergeni, Linus Nordgren, delar med sig av sina bästa knep för att träna upp spelsinnet.

14 säsonger i högsta serien och närmare 600 poäng. Helsingborgs Linus Nordgren är en av SSL:s bästa spelare genom alla tider och har tack vare sitt fantastiska spelsinne briljerat säsong efter säsong i Helsingborgs blå-svarta tröja. 

För Innebandymagazinets läsare berättar 31-åringen hur han har utvecklat sitt spelsinne genom åren. 

1. Spontaninnebandyn 

– När jag var yngre var jag ute varenda dag och spelade streethockey på gatan. Det var det bästa jag visste när jag var yngre. Man samlade hela kompisgänget och spelade tills det blev mörkt och så sågs man dagen efter och fortsatte om på nytt. 

Under den tiden utvecklade jag min teknik - men framförallt spelsinnet. jag är helt övertygad om att det jag lärde mig där har jag haft nytta av under hela karriären och det har i mångt och mycket format mig som spelare. 

2. Ha koll på andramomentet 

– Under mina år i SSL har jag fokuserat väldigt mycket på att jag ska ha klart för mig vad jag vill göra med bollen innan jag får den. Om man har koll på det får man upp bolltempot samtidigt som man ökar sina chanser rejält att kunna slå en avgörande passning. Ser du en medspelare som står fri i slottet eller på bortre stolpen krävs det att det går snabbt, annars hinner motståndarspelarna förflytta sig och chansen är över. Det gäller att man får hundradelarna på sin sida. 

I början är det naturligt att man vill ta emot bollen för att se var medspelarna befinner sig och för alla tar tid att lära sig att hitta snabba passningsalternativ. Det var samma sak för mig. 


Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: