Foto: Per Wiklund
Landet runt

Värmländske poängkungen historisk: "Tänkt att det där poängrekordet ska jag slå"

ANNONS

15 poäng i helgen - närmar sig 1200 poäng med stormsteg.

Deje IBK:s Johan Friman vet hur man gör poäng. I helgen blev det 15 nya för 37-åringen som i och med det blev historisk som Värmlands bästa poänggörare genom alla tider efter att ha passerat Fredrik Carlsson, som var etta inför helgen. 

Det nya rekordet lyder 1194 poäng, fördelat på 436 mål och 758 assist på 432 matcher - ett snitt på närmare 2,8 poäng per match. 

I en intervju med Värmlands Folkblad berättar poängkungen om suget efter rekordet. 

- De sista åren, när jag vetat att jag inte kommer spela i allsvenskan något mer, var jag tvungen att hitta något som kunde motivera mig. En morot. Så de sista fyra åren har jag tänkt att det där poängrekordet ska jag slå, säger poängkungen och berättar om hur han har lyckats göra så många poäng. 

- Att man alltid, oavsett om man leder, vill göra mål och poäng. Jag tycker det är jäkligt roligt att göra det - och jag tycker det är roligt när andra får göra mål, Jag har väl aldrig haft de bästa avsluten men jag är en riktigt duktig passningsspelare, det får jag ändå lov att säga. En bra blick för spelet framför allt. Sen har jag alltid tränat mycket, sett till att hålla mig fräsch, säger han till VF. 


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i omgång 2 av SSL Herr

”Inte långt ifrån den första 10:an” ”idel landslagsmeriterade spelare i omgångens sexa”


Den här artikeln handlar om: