#ibsilly-nytt
Foto: Anton Måård
Superligan

Kalmarsund lånar in landslagsspelare

ANNONS

Kalmarsund är nästa SSL-lag att haka på den nya trenden med sena #ibsilly-nyheter.

Den nya trenden fortsätter, först var det SSL-nykomlingarna IBK Lund, sedan allsvenska Lerum och nu är det dags för Kalmarsund att låna in två tjeckiska spelare under tiden som deras högstaliga är nedstängd på grund av Corona-pandemin. 

Det är två talanger från FBS Bohemians som det handlar om vid namn Filip Forman(2002) och Jan Malic(2003). Lånet gäller minst tre veckor men kan komma att bli längre än så. Kalmarsunds sportchef Patrik Klockare Bäck om bakgrunden till värvningarna.

-  FBS Bohemians är en av klubbarna i Tjeckien som jag personligen sedan flera år haft en bra dialog med, vilket bland annat gjorde att de deltog i vår miniturnering på försäsongen här i Kalmar. Nu stängde tjeckiska ligan ner tillfälligt och då dök möjligheten upp att låna in ett par av deras unga spelare, dels för oss att bekanta oss med dem inför framtiden och samtidigt ge spelarna möjligheten att få träna och spela med en svensk klubb. 

De unga killarna kommer ha ett späckat schema under deras tid i Sverige då de kommer träna med Kalmarsunds SSL-lag, Herr1an-lag och även deras NIU-gymnasium. Hur mycket speltid det kommer bli i SSL är osagt men just nu ligger Forman närmast SSL-nivå. 

- Filip Forman är född -02 och är en spelare jag följt sedan han var 13-14 år och deltog i en av turneringarna i Falun som klubben brukar delta i. Det är en spelare med snabba fötter, bra blick för spelet och fina handleder. Han har bra erfarenhet från både U19- och A-landslaget i Tjeckien med bland annat VM-Guld i senaste U19-VM 2019. 

- Jan Malič är född -03 och är en stor talang som tippas bli nästa spelare från FbS Bohemians talangfabrik att slå igenom. En playmaker som kan spela på flera positioner vilket vi tycker är jätteintressant. Det ska bli spännande att se hur han kommer att klara sig på svensk mark.

Sportchefen avslutar pressmeddelandet med följande ord:

- Självklart är detta bra för oss, dels att testa unga talanger men även sätta FBC Kalmarsund på världskartan och visa att vi kommer vara en klubb att räkna med framöver.


 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: