Historiska Skånederbyt
Foto: Peter Lindblad och Bosse Grängsjö
SSL

Malmöspelarens varningspsykning -"Jag ska proppa henne tillbaka till Linköping"

ANNONS

Idag spelas det första skånederbyt någonsin på damsidan i Svenska Superligan.

Malmö stod för sin bästa säsong någonsin i SSL ifjol och efter en urstark silly season gick snacket om att de skulle utmana de allra bästa topplagen denna säsong. Men efter fyra omgångar ligger man näst sist med endast en inspelad poäng.

- Inledningen är ren och skär misär, nejdå men det är klart att vi inte är nöjda med hur vi har startat. Men samtidigt känner vi oss trygga i att det kommer att vända, säger Yamou Njai till Innebandymagazinet.

Varför har ni startat så uselt som ni faktiskt gjort?

- Det är en blandning av olika faktorer men framförallt tror jag att det beror på att vi tränade för dåligt i början på säsongen och tränar man inte så vinner man inga matcher. Men nu har vi höjt nivån på träningarna och det är några fingrar som gått av på slutet så vi börjar närma oss formen.

Ikväll spelas det första skånederbyt i SSL någonsin och när Malmö tar emot nykomlingarna Lund, som är det enda laget i serien som inlett säsongen sämre än Malmö.

- Det ska bli roligt att spela derby, jag vet ingenting om Lund om jag ska vara ärlig. Inte för att lägga mer press på oss men det är klart att vi är väl medvetna om att vi måste vinna.

Ja ni måste verkligen vinna idag om ni inte ska tappa alldeles för mycket mark till topplagen och hamna i en riktigt jobbig sits.

- Ja det har du rätt i men jag lovar dig nu att vi inte kommer förlora, det finns inte på en världskarta. Vi kommer vinna så enkelt är det. Då menar jag att vi kommer att göra precis allt som krävs för att vinna.

Hur mycket prestige är det egentligen mellan föreningarna?

- Jag har inga speciella känslor inför matchen och det finns ingen prestige mellan oss utan det handlar mer om prestige inför oss själva. Vi behöver vinna matchen och bevisa för oss själva att vi kan vinna och att vi är bättre än vad vi har inlett.

Helt prestigelös är dock inte matchen för just Njai och Malmös superstjärna Ellen Rasmussen. De båda jobbar som lärare på NIU-gymnasiet i Lund och kommer möta flera elever ikväll.

- Haha, ja det stämmer, vi har ett par elever som spelar i Lund så de har hållit på och hetsat oss den senaste veckan och vi har slagit vad om både det ena och det andra. Så vi får väl se om vi kan gå till jobbet imorgon eller inte.

Förutom sitt rykte om vem som egentligen är lärare och vem som är elev så har Njai en annan väldigt intressant duell i matchen mot Lunds forward Lisa Stellansdottir. De båda spelade tillsammans i Linköping för några år sedan och de spelade även tillsammans i Malmö förra säsongen. En duell som backklippan ska se till och vinna så att Stellansdottirs målnolla förblir intakt.

- Jag ska proppa henne tillbaka till Linköping. Hon är kraftfull men det spelar ingen roll jag kommer proppa henne ändå. Men efteråt kommer vi vara vänner igen och hon kommer att sticka en mössa till mig som hon brukar göra.

Vad kommer krävas av er för att ta säsongens första seger?

- Helt ärligt, Vi behöver vinna mer än dem och de spelar lite man-man-aktigt så det ska bli intressant att möta det. Men det spelar ingen roll vad som händer som jag sa förut ska vi göra allt som krävs för att vinna. Det finns inte på en världskarta att vi förlorar.

 


Podcast: Avsnitt 12 - Vidar Jonsson Wallin

Skånska tränarprofilen gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: