Foto: Björn Sandberg och Idrottsfoto
Allsvenskan västra

Slutade 2018 - öppnar nu upp för comeback: "Varit med på några pass"

ANNONS

Coronapandemin har stoppat henne från att återvända till hemmet i Ryssland. Kan avsluta säsongen med Skoghall i Allsvenskan.

Skoghall har inlett säsongen på bästa sätt och leder Allsvenska västra efter fyra raka segrar. 

Och som om det inte vore nog med lagets kanonstart: Nu ser laget ut att eventuellt att kunna få förstärkning i form av rutinerade Dragana Mrksic - med åtta SSL-säsonger i bagaget. 

− Skoghall hörde av sig och de är lite för förstående för min situation än Karlstad. Så nu har jag varit med på några pass de senaste veckorna, säger Mrksic till Värmlands Folkblad, som menar att glädjen till innebandyn är större nu än den var för två år sedan när hon avslutade elitkarriären.

− Jag tycker det är mycket roligare med innebandyn nu efter att jag tagit en paus, jag är mer sugen. Jag har alltid haft en sån jäkla tävlingsskalle - nu känns det mer som att spela för att det är roligt.

Trots att 27-åringen är tillbaka i Karlstad är det emellertid oklart hur länge hon blir kvar i Värmland. 

Mrksic som sedan två år tillbaka bor i Ryssland tillsammans med maken, Mikael Wikstrand, hockeyspelare i Ak Bars Kazan, har på grund av de ryska coronarestriktionerna förbjudits att återvända. 

− Än har vi som anhöriga inte släppts in i Ryssland på grund av coronan. Vi vill åka så fort vi får, för det är ju "Micke" det är mest synd om som inte får träffa Liam (parets son), säger hon till till VF. 

Trots osäkerheten utesluter inte Mrksic en återkomst till innebandyn och om så blir fallet har Skoghall skaffat sig en viktig pusselbit i jakten på en återkomst till SSL. 



Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: