Nya trenden
Foto: Mats Gustavsson
Allsvenskan södra

U19-landslagsman till Allsvenskan

ANNONS

SSL-laget Lund startade en ny trend förra veckan som nu allsvenska Lerum hänger på.

I förra veckan skrev vi om att SSL-nykomlingarna IBK Lund Elit lånat två landslagsspelare från Tjeckien eftersom deras liga stängt ner för tillfället på grund av Corona-pandemin. Nu har även allsvenska FBC Lerum hakat på den trenden och lånat in en U19-landslagsspelare vid namn Martin Cermak. 

- Martin är en riktigt spännande spelare som passar in i vår profil. Han är i rätt skede av sin karriär och att vi kan locka hit spelare från andra länder känns mycket bra, säger Lerums tränare Anton Olofsson till lagets hemsida.

Till vardags spelar den rightfattade backen i Tjeckiens högstaliga med FBC Liberec och tanken är att han  ska representera Lerum under tiden som den Tjeckiska ligan är nedstängd.

- Jag kom i kontakt med Lerum då de är en förening som man stött på och följt i turneringssammanhang. Hela processen gick fort och smidigt. Efter flygningen blev jag upphämtad av mina lagkamrater Robin Pagoldh och Fredrik Bäckamn. Väl på plats fick jag möjlighet att vara en i publiken som fick se USM-kvalet. Anton Olofsson har sedan visat mig runt i Lerum och hos mina värdar. Mina intryck är idelt positiva hittills, säger Cermak.

Den talangfulla backen har sett Lerum spela ett par matcher via stream.

- Jag har sett att det är ett mycket skickligt lag jag kommer till. Samtidigt som man är ett ungt lag så är ambitionerna höga om att vara med och tävla på allvar. Jag hoppas och tror att jag kan hjälpa laget till fortsatt framgång så mycket som jag bara kan. 

Video: Cermak fick se sin blivande lagkamrat Victor Johansson ha stor show i USM-kvalet.


Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: