Foto: Anders Andersson
Superligan

Tränaren lyrisk efter skrällsegern mot Täby

ANNONS

Daniel Dalbjer var minst sagt nöjd efter segern mot Täby igår.

SSL-nykomlingen IBF Falun fortsätter att blanda och ge inledningsvis och i helgen tog man en riktigt fin skalp när man besegrade topplaget Täby med 8-4 på bortaplan. Täby hade mycket boll och varje gång man tappade bollen så försökte man pressa på Faluns backar väldigt högt upp i banan. Ett helt fel taktikval då Falun spelade sig ur pressen gång på gång och kontrade sönder stockholmarna.  

- Vi ska egentligen inte räcka till mot Täby men vi var sylvassa framåt. Vi fick till sköna kontringar i rätt lägen av matchen och slog luften ur Täby, säger tränare Dalbjer till DT.se

Två stora bidragande anledningar till segern i Falun var en storspelande målvakt i Ida Hedén, som Dalbjer hyllade efter matchen med att säga att hon höll landslagsklass och en stekhet forward i Ingela Hansson som gjorde 2 mål och 2 assist, där hennes andra mål ett kanonskott i krysset i powerplay var den stora behållningen.  

- Klart jag är tacksam över de orden och för förtroendet som jag har fått. Men det ser också bra ut med tanke på den hjälp jag får av utespelarna. Backarna täckte mycket skott och ställde upp i deras skottlinje bra. Jag tycker vi gör en otrolig laginsats, avslutar et 20-åriga målvaktslöftet. 

Efter fem spelade matcher så har Falun tagit sex poäng mot Karlstad och Täby och ligger just nu på en nionde plats i tabellen. 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: