Division 2 GUD

Sveriges största poängmaskin - 333 poäng på 3 säsonger

ANNONS

IBF Hedemora har börjat sin resa mot fjärde raka seriesegern och Mattias Ager jagar sin fjärde raka poängligavinst.

Mattias Ager har gjort i särklass mest poäng i Sverige de tre senaste säsongerna på seniornivå.  IBF Hedemoraforwarden öste in 155 poäng när han sköt upp Hedemora till Herr4an. I fyran öste han in 114 poäng och såg till så att Hedemora gick upp till Herr3an. Där gjorde han 64 poäng ifjol halvskadad och såg till att Hedemora vann sin tredje raka serie och gick upp till distriktets finrum. Totalt har Ager gjort 333 poäng senaste tre säsongerna. 

I Herr2an GUD har Ager och Hedemora fått bästa tänkbara start med tre raka vinster och tillsammans med Rasbo är de dem enda lagen som inte tappat en enda poäng än. Inte helt oväntat hittar vi även Ager i delad ledning i poängligan på 11 poäng. Ska han vinna poängligan för fjärde året i rad?

- Nja det vet jag inte, men vi får väl se. Fortsätter vi att vinna hela tiden så kommer jag nog vara med i toppen. Jag får stort förtroende och ska vara en producerande spelare, säger Ager till Innebandymagazinet.

I klippet ovan kan du se alla målen från helgens match mot Alunda och självklart kan du se Sveriges största poängmaskin gör Hedemoras andra mål i 3-2 vinsten. Men huruvida den perfekta starten på säsongen ska leda till lagets fjärde raka serieseger återstår att se.

- Ja en riktigt fin start med tre segrar trots tre bortamatcher. Om det blir serieseger är svårt att sia om. Har för dålig koll på serien men har hört att Rasbo ska vara väldigt bra så de måste ses som storfavoriter.

Att göra en Romelanda har blivit ett litet begrepp i dessa sammanhang. För två år sedan så fullbordade Romelanda sin fantastiska resa från Herr6an raka vägen upp till Herr1an. Det kan även Hedemora tangera denna säsong om man lyckas gå upp en serie igen. Dock så började Hedemora i Herr5an men till skillnad från Romelanda så har Hedemora vunnit sin serie varje säsong. Ett annat lag som också har chansen att göra en Romeland i år är FBC Vinga som precis som Hedemora vunnit sin serie varje säsong, men Vinga började i Herr6an och är i år också nykomlingar i Herr2an i Västsvenska.   

De 100 bästa poängplockarna i Herr2an så här långt

Divisionslandslaget i Herr2an



Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Förlängningsavgörande när Hälsinggården föll mot Alunda Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Runsten mot Alunda Äntligen seger för Sandvikens AIK mot Alunda

Den här artikeln handlar om: