Foto: Per Wiklund
Landslaget

Rudd: "Det var ingen bra behandling kan man säga"

ANNONS

Landslagsspelaren kom inte till spel under lägret i Gävle.

Efter förra veckans besked att Euro Floorball Tour ställs in blev det tvära kast för det svenska herrlandslaget som fick byta dubbla landskamper mot Tjeckien och Schweiz mot tre dagars träningsläger i Gävle. 

Bland många nya ansikten i blågult fanns, som vanligt, Storvretas Alexander Rudd med på lägret. Mycket till spel blev det emellertid inte för Sanvikensonen, som kom till samlingen med en ryggskada. I en intervju med Gefle Dagblad berättar 28-åringen om sin krånglande rygg. 

− Jag testade på första träningen i går (fredags), men fick kliva av. Jag skadade mig i tisdags när jag fick förebyggande behandling för ryggen. Det var ingen bra behandling kan man säga, säger Rudd till GD. 

Något spel blev med emellertid inte heller på söndagen, där landslagets internmatcher skulle avgöras och där "laget" med Tobias Lindström, Markus Jonsson, Albin Sjögren, Omar Aldeeb och Hampus Ahrén till slut kunde kora sig till vinnare - precis som Pixbo Wallenstams, Jon Hedlund som tog hem målvaktsmatchen. 

Trots att det inte blev mycket till innebandyspel för Rudd  kunde Gästrikesonen glädja sig åt att vara tillbaka i hemmadistriktet - och i nybyggda Galvehov.   

− Det är kul att det nästan är på min hemmaplan. Det är en jättefin arena, kanske inte riktigt som den vi har i Uppsala nu (IFU Arena), men det är absolut en toppanläggning och ett lyft för Gävle och gästrikeinnebandyn. 

För Alexander Rudd, som har inlett SSL på ett strålande sätt, med ett mål och sju assist, och en delad poängligaledning, väntar på söndag Pixbo på hemmaplan i IFU. En match som offensivspelaren hoppas på att vara tillbaka till. 


Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: