EXTRA
Foto: Per Wiklund
Landslaget

EFT i Uppsala ställs in - "Det är inte värt risken"

ANNONS

Listan på inställda landslagsturneringar blir längre och längre i pandemins framfart.

I helgen skulle Sveriges herrlandslag och Sveriges U19-landslag deltagit i Euro Floorball Tour(EFT) men det schweiziska innebandyförbundet valde att ställa in turneringen på grund av Corona-pandemin. Idag blev det klart att även damernas EFT som skulle ha spelats den 13-15 november i Uppsala ställs in.

Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz som årligen möts i EFT med sina A-landslag och U19-landslag har gemensamt beslutat i helgen att ställa in turneringen i Uppsala. 

-  Spelarnas trygghet och hälsa kommer alltid först. Den ökade smittspridningen vi ser just nu, i samband med att det i stort sett varje vecka kommer nya restriktioner i de deltagande länderna, gör att det är svårt att planera för ett genomförande. Vi har som arrangör ett delat ansvar med nationerna för samtliga deltagares hälsa och det är inte värt risken just nu att genomföra turneringen, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup. 

Generalsekreteraren hoppas dock att de två kommande mästerskapen i Uppsala nästa år kan genomföras.  

-  Internationellt blickar vi nu framåt och jag hoppas innerligt att situationen i världen ser annorlunda ut om ett halvår, så att vi lägga fullt fokus på först och främst U19-VM i Uppsala 5-9 maj 2021. Det är redan uppskjutet två gånger, så nu hoppas vi på tredje gången gillt. Sedan vill vi arrangera det bästa världsmästerskapet på damsidan genom tiderna i slutet av 2021.


Källa: Pressmeddelande

Den här artikeln handlar om: