Foto: Per Wiklund
Superligan

Astbrant om dagens unga spelare: "Har inte tålamodet"

ANNONS

Berättar om problematiken: "Ledarna får inte jobba med spelarna över tid"

Är dagens innebandyungdomar mer bortskämda än tidigare generationers innebandyspelare? 

I en intervju med Östgöta Correspondenten ger Linköpings tränare, Johan Astbrant, sin syn på dagens unga innebandyspelare. 

− Problemet nu är att spelarna inte har tålamodet. De vill hellre gå till Ledberg som satsar lite mer som division 1-lag eller till allsvenska Onyx eller Åby. Ledarna får inte jobba med spelarna över tid utan efter två-tre säsonger vill en spelare gå vidare eller ha en dubbellicens till allsvenskan, säger Astbrant som menar att steget från Herr1an till SSL är längre än vad många spelare tror, och att det är få som klarar att ta steget.  

− Det steget gör du inte över en natt. Därför är det extremt viktigt att inte bara kolla på vilken serie du spelar i. Du spelar en match i veckan men tränar kanske fem gånger i veckan, så det viktigaste är träningsmiljön du är i. Jag kan inte säga att det är fel att testa på allsvenskan eller ett annat SSL-lag, däremot måste man ha en förståelse för att det är unikt att gå direkt från division 1 till SSL. Alla kan inte göra den resan, säger han till Corren. 


Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: