AIK förlorade mot Sätra

Sätra vann med 10–9 borta mot AIK

Det blev en uddamålsseger för Sätra i matchen mot AIK i Allsvenskan norra herr i innebandy på söndagen. Laget vann med 10–9 (3–3, 3–1, 4–5) borta i Solnahallen.

Sätras tränare Per-Erik Jansson tyckte till om matchen:

– Vi gör en helt fantastisk match i 54 minuter. Tyvärr kommer det lite onödiga mål i början av den tredje perioden. Men vi visar en enorm moral att knyta ihop säcken och bärga tre härliga poäng till Gävle.

Simon Cederström och Simon Melinder gjorde två mål var för Sätra. Övriga mål för bortalaget gjordes av Fredrik Björkman, Andreas Dahlqvist, Tomas Halling, Simon Hessel, Erik Olsson och Tobias Söderberg, målen för AIK gjordes av Carl Andersson 2, Jesper Andersson, Markus Eriksson, Alex Kjellbris, Hampus Kjerrström, Anton Ostella, Hampus Pettersson och Filip Wiklund.

Både AIK och Sätra har nu sex poäng efter tre spelade matcher.

Lördag 24 oktober spelar AIK borta mot Bele Barkarby 16.00 och Sätra mot Strängnäs hemma 14.00 i Alfahallen.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK