Jönköping-Warberg 5-4 SD
Foto: Per Wiklund
Superligan

Jönköping bröt förlustsviten: "Mer lättad än glad"

ANNONS

Vände och vann mot Warberg: ”Det var viktigt för självförtroendet”

Jönköping hade förlorat de fyra inledande matcherna på säsongen. Nu gästades man av Warberg, ett av de lag som man behöver vinna mot, och det skulle man också lyckas med till slut. Matchen slutade 5-4 efter förlängning och lagkaptenen Gabriella Strandberg bidrog med ett mål och två assists.

– Jag är nästan mer lättad än glad. Det kändes som X antal kilon lossade från axlarna, säger Gabriella Strandberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Det började så dåligt som det kunde göra när vi slog bort en boll som deras förstafemma kunde kontra på, de som vi hade sagt att vi inte ville ge bort bollen till. Men sedan åt vi oss in i matchen och försökte dra ner på tempot när vi mötte den femman så de fick ha bollen så lite som möjligt. Sedan blev det ganska svängigt i andra och tredje perioden.

Halländskorna ledde med 1-3 inför slutronden. Då klev Strandberg upp på centerpositionen efter att tidigare ha spelat back i två perioder, och det visade sig ge effekt.

– Vi gjorde om lite i laget, jag och Ellen Svensson bytte plats bland annat, och vi försökte få det att lossna i anfallsspelet. I de andra matcherna har vi ändå satt oss i bra lägen och borde ha tagit fler poäng också, om man kollar spelmässigt, men nu kändes det för första gången som att vi inte var rädda för att förlora. Att man gick in och tog ansvar och såg till att vinna matchen. Det var skönt att det inte var så ängsligt.

Hur har tankarna gått efter att ni förlorat fyra raka matcher?

– Det har varit olika från match till match, spelmässigt har vi inte varit så missnöjda. Det låter dumt att säga när man förlorar, men det handlar mer om att vi bjudit till lite för mycket i matcherna och när vi tappat ledningen så har vi varit lite rädda för att förlora. Vi hade bra lägen mot Nacka och några diskutabla domslut där, och matchen mot Rönnby hade vi egentligen också. Det var viktigt för självförtroendet att det var mycket som lossnade idag.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK

Den här artikeln handlar om: