TRÄNARNAS ORDKRIG
Foton: Adam Troy, Per Wiklund
Superligan

"Pinsamt att han står där och leker Allan-Ballan"

ANNONS

Tränarens sågning - svaret: "Jag sänker mig inte till den dagisnivån"

SSL-nykomlingen IBF Falun har haft ett tufft spelschema och mött flera förhandsfavoriter. Trots tre poäng och vissa problem med målskyttet är lagets tränare, Daniel Dalbjer nöjd med lagets prestationer. 

- På det stora hela är jag nöjd med vad vi har presterat. Det var många år sedan laget var uppe senast och vi har många unga tjejer som aldrig har varit på den här nivån tidigare. Vi vet att det kommer att ta tid att komma in det, säger han till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Premiären mot Thorengruppen är i stora drag bra från vår sida, vi möter ett av seriens bästa lag och står upp jättebra. Mot Karlstad visade vi med råge att vi håller nivån för att spela i SSL - trots att vi inte gjorde någon maxprestation, säger Dalbjer. 

Senast blev det förlust mot Pixbo Wallenstam med 7-1 - för stora siffror enligt Dalbjer. 

- De vann rättvist, men jag tycker inte att resultatet speglade matchbilden, vi matchade dem bra hela matchen och borde ha fått med oss 7-3, eller 7-4 , säger Dalbjer och fortsätter: 

- Jag hörde intervjun med deras tränare efter matchen och att han uttryckte att de käkade upp oss. Han har tagit över ett självspelande piano som har spelat i SSL i 1000 år och vinner mot en nykomling i en jämn match. Det är pinsamt att han står där och leker Allan-Ballan, snubben får fan lugna ner sig. 

- Om inte Pixbo går till final i år med det laget som de har, samtidigt som Mora är svagare än på många år och de andra topplagen har gjort stora förändringar, skulle det vara ett stort fiasko. Jag vet inte om han är ute efter att boosta sitt ego eller vad det är frågan om, dundrar Dalbjer. 

Pixbos tränare, Jonas Eliasson, bemöter på Dalbjers påstående enligt följande. 

- Jag har inga kommentarer till det, rolig kille. Jag sänker mig inte till den dagisnivån, säger Eliasson.


För Falun väntar på söndagen ett möte med topplaget Täby - ett lag som Dalbjer har en speciell relation till. 

- Jag har jättefina minnen därifrån och minns den tiden med stor värme och kärlek. Det blir kul att åka dit igen, säger Dalbjer.

Vinner du tränarkampen mot din före detta tränare, Maimon Abdallah? 

- Inget snack om saken. Jag är hundra procent säker att jag vinner den kampen, säger Dalbjer och utvecklar relationen till Abdallah. 

- Han är en broder som har betytt mycket för mig och som har gjort så mycket viktigt för Täby. Det är en fantastisk människa, säger Dalbjer och blickar fram mot matchen.  

- Vi kommer till varje match med inställningen att vinna, det är självklart. Men Täby är ett jättebra lag som ligger flera år före oss i utvecklingen, vi behöver göra en bra insats där för att vinna, det vet vi om. 

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: