UTLANDSPROFFSEN
Foto: Swissunihockey
Internationellt

Alexander Hallén om poängsuccén i Schweiz

ANNONS

27-åringen leder hela seriens poängliga efter sex omgångar.

Efter sex säsonger - och tre SM-guld lämnade Alexander Hallén IBF Falun i somras för att pröva på lyckan i Schweiz. Ett äventyr som har börjat på bästa möjliga sätt för 27-åringen som med sina fjorton poäng leder hela seriens poängliga efter sex omgångar. 

− Vi har ett spännande lag med både rutinerade spelare och många unga talanger. Jag tycker att vi är en självklar guldkandidat, men det kommer bli en utmaning. Det finns några lag i toppen som kommer att slåss om det, säger Hallén till Innebandymagazinet, och berättar om sina första månader i alplandet. 

− Jag tycker att det har gått bra i de första matcherna. Vi hade två matcher som gick lite tyngre spelmässigt, men överlag så har det varit godkänt, säger han ödmjukt. 

I Zug, som på senare år har blivit lite av en svenskkoloni har Hallén sällskap av fem andra svenskar; Alexander Larsson, Petter Nilsson, Emil Julkunen och André Andersson samt lagets tränare, Niklas Hedstål. Vilket har förenklat acklimatiseringsprocessen för Gävlesonen.  

− Det har såklart underlättat för mig. Både med språket och det sociala livet. Vi umgås på fritiden och jag jobbar även med några av svenskarna i laget.

Samtidigt som de svenska ligorna alltjämt tillåter maximalt femtio åskådare per match ser läget annorlunda ut i Schweiz, där samtliga lag i NLA har publiksnitt på över 150 åskådare.. Trots det märks coronapendemins närvaro av även i den Schweiziska innebandyn menar Hallén. 

− Det har såklart märkts av överallt. I Zug är det maskplikt i butiker och i kollektivtrafiken, men även vid matcherna så måste vi använda mask i arenorna. Vi har publik på våra matcher, men det finns vissa restriktioner för åskådarna, som att man måste använda mask och hålla avstånd, säger Hallén som, restriktionerna till trots säger att serien, än så länge, har genomförts som planerat . 

− Utöver det så tycker jag inte att det har varit någon skillnad. Vi tränar som vanligt och alla matcher har kunnat spelas som planerat.


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Den här artikeln handlar om: