Foto: Per Wiklund

Tredje raka segern för kontringsstarka Sirius

ANNONS

… men en sak måste man förbättra: ”Då kan vi bli farliga på riktigt”

Uppsalalaget Sirius har fått en drömstart på säsongen i Svenska Superligan. Idag fortsatte segertåget när man slog nykomlingen Lund på hemmaplan med 5-2.

– Vi är vassa på att kontra, det är så vi gör våra mål idag också. Men i spelet med boll har vi lite att jobba på fortfarande. Vi ser att när Lund drar ner på tempot så får vi problem. Men när vi går ner på folk i andra perioden och får några baljor så rullar det på sen, säger tränaren Marko Palosaari till Innebandymagazinet.

Fyra vinster på fem matcher, överraskande eller som förväntat?

– Att vi fick Mora och Täby i de två första matcherna var ju ingen drömöppning kanske. Men vi tog poäng mot Mora och det fick oss att tro på det vi höll på med. Sedan hade vi Täby i vagga inför sista perioden men kunde inte knyta till det riktigt. Sedan har det rullat på. Det är svårt att planera för hur det ska gå, men just nu är det positiva vindar i alla fall. 

Tror du det kommer fortsätta löna sig att kontra vasst eller kommer motståndarna lära sig det?

– Det är inte så att vi bara lägger oss på kontringar, utan vi vill spela med boll också, men vi har inte riktigt fått till den biten ännu. Det är skönt att man har saker att jobba på fortfarande, det är inte så kul att vara perfekt i omgång fem. Vi vill bli vassare ju längre säsongen går. Om vi får till spelet med boll så kan vi bli farliga på riktigt framåt jul- och vintermånaderna.

Jonna Vuontisvaara ligger bakom fyra av fem mål med 3+1, vad säger du om henne?

– Hon hade lite bollstrul i början på matchen och fick inte riktigt med sig bollarna. Men när vi gick ner på folk och hon fick mer speltid och vande sig med klubba och boll så fick hon tre lägen och då vet vi att hon är väldigt vass. Hon sätter den i yttersta klykan tre gånger och är 100-procentig på det. Klara Molin är maskineriet och navet i den femman, Amanda Ljunggren kan göra lite vad som helst och Jonna är snipern som gör målen. Hon kan hänga fyra i en match, idag gör hon tre. Det är bra för självförtroendet.

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: