Allsvenska kollen
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Sundsvallssnipern segerviss inför helgens spännande möte

ANNONS

Imorgon vankas en rejält intressant match mellan Sundsvall och Umeå Västra.

Herrallsvenskan har uppehåll i helgen men damerna rullar på med fulla omgångar och i den Norra Allsvenskan spelas det ett väldigt intressant möte imorgon mellan Sundsvalls IBF och nykomlingarna Umeå Västra. Sundsvall har två raka vinster medan Umeå har två raka förluster, dock har nykomlingarna Umeå mött båda storfavoriterna RIG Umeå och IBK Dalen inledningsvis.

- Jag tror att det kommer bli en jämn match. Umeå Västra är ett bra lag med massor av rutinerade spelare. Men jag tror att vi kommer vinna för att vi orkar mer än dem. Vi har tränat bra hela sommaren och när vi trummar på så tror jag inte att Umeå kommer orka med oss över 60 minuter, säger Sabrina Strandberg till Innebandymagazinet.

Strandberg har fått en fantastisk start på säsongen där hon gjort 6 mål så här långt, en bedrift som gör henne till alla fyra allsvenskors näst bästa målskytt.

- Jag brukar inte göra jättemycket mål så det har varit en jättekul start på säsongen för egen del. Det känns väldigt bra att man kan vara med och bidra så att vi vinner våra matcher.

23-åringens inledning har varit så pass bra så att hon blev uttagen till det allsvenska divisionslandslaget som Innebandymagazinet tog ut tidigare idag. Hon förtjänade sin plats just för sin ruskiga effektivitet inledningsvis. Hon placerades tillsammans med allsvenskans bästa passningsläggare och förhoppningsvis kanske hon kan få ett par tips där då Strandberg själv inte gjort ett enda assist så här långt.

- Haha, nej det stämmer att det inte blivit några assist än men jag får väl se till att göra det i imorgon då. Jag är egentligen ingen poängspelare utan min normala roll är att vara en spelare som sliter i det tysta. Men det är väldigt skönt att jag inlett så bra som jag gjort men det är en lagsport och i slutändan är det viktigaste att laget tar poäng.

På tal om laget, vad säger du om er inledning på serien?

- Det känns väldigt skönt och vi inledde med att spela väldigt bra mot Ö-vik men sedan tappade vi lite mot Luleå i andra matchen. Men vi har fått ihop lagsammanhållningen redan och vi spelar ihop som ett lag så vår inledning är jag väldigt nöjd med.

Förra säsongen låg Sundsvall i toppen och kämpade men man missade att ta sig till SSL-kval med en hårsmån. En liten felberäkning som ska rättas till denna säsong.

- Vi ska kriga på i toppen i år igen och vi ska se till att gå hela vägen till kval den här gången. Det kommer nog handla om oss Ö-vik och IBK Dalen i slutändan.

Rolig kuriosa från Östra och Norra Allsvenskan

Lagen med mest SSL-rutin

1. Storvreta 471 matcher
2. IBK Dalen 369 matcher
3. Hammarby 285 matcher
4. Tyresö Trollbäcken 219 matcher
5. Umeå Västra 202 matcher

Fotnot: Antalet matcher avser hur många matcher som spelarna i laget totalt spelat i SSL och baseras på de spelarna som varit uppskrivna på minst ett matchprotokoll så här långt. 

 

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF

Den här artikeln handlar om: