Foto: Sandra Ekvall
Division 2 Västergötland

Herr2an-laget hedrar den bortgångne domaren

ANNONS

Vara IBK hedrar den mycket omtyckte domaren Bjarne Wesenlund.

Innebandy-Sverige drabbades igår av stor sorg när beskedet kom att en av landets allra mest uppskattade domare gått bort hastig vid 55-års ålder. Sociala medier översköljdes av kondoleanser över den tragiska händelsen och om vilken fantastisk människa och domare som Bjarne Wesenlund var.

Igår hedrade Pixbo Wallenstam Bjarnes bortgång med en tyst minut inför U23 matchen mot Herrestads AIF och det kommer även många andra föreningar göra under helgen. En av föreningarna som valt att hedra Bjarne med en tyst minut är Herr2an-laget Vara IBK som även dem håller en tyst minut inför kvällens match mot IBK Elfshög.

- Jag tror jag talar för de flesta som har haft förmånen att få ha Bjarne som domare och som jag skriver i dagens programblad, Bjarne var en ödmjuk, varm människa och mycket duktig domare. Man blev alltid glad av att se när Bjarne blivit tilldelad att döma vår match, säger tidigare tränaren och styrelsemedlemmen Lennie Garyd till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag har själv haft mina duster med många domare genom åren men Bjarne var det omöjligt att ens bli irriterad på och personligen tyckte jag väldigt mycket om hans "glimt i ögat" som hela tiden fanns där. Jag har pratat med flera spelare i vårt A-lag och även Philip vår tränare och alla är uppriktigt tagna och ledsna över att Bjarne gått bort alldeles för tidigt. Därför var det självklart att hedra Bjarne med en tyst minut i kvällens match,

På tal om kvällens match mot nykomlingarna, vad tror du om chanserna till en vinst?

- Jag tror att vi har en bra chans att ta alla tre poängen, vi är erkänt starka och svårslagna i Alléhallen och får tillbaka ett par spelare ikväll som varit skadade. Elfhög är dock en pigg nykomling som öppnat bra och senaste vinsten över Smedjan imponerar. Kanske blir det kvällens bästa målvakt som vinner de tre poängen åt sitt lag?





Den här artikeln handlar om: