Internationellt
Foto: Tor Anders Dalland
Internationellt

Svenska tränarens spelartrupp sitter i karantän

ANNONS

Nästa match skjuts upp: "Det är avblåst med träningar just nu"

På onsdagen kom beskedet att en spelare i norska elitklubben Akerselva har testats positivt för Covid-19. Spelaren deltog i matchen mellan Gjelleråsen och Akerselva och nu har båda dessa lag satts i karantän.

Svenska tränaren i Gjelleråsen, Jonas Boväng, berättar om hur klubben hanterar situationen.

– Vi följer de riktlinjer som är satta och fått efter denna händelse. I dagsläget är spelarna hos oss som spelade matchen i karantän då den smittade spelaren i Akerselva med hela deras trupp med ledare och spelare är i karantän. Reserver och vi ledare som inte deltog på plan med närkontakt kan jobba och gå på skola som vanligt hos oss i GIF. Men det är avblåst med träningar just nu fram till tisdag nästa vecka. Sedan får man se vad smittspårningen ger i tester och samtal från myndigheter, säger Boväng till Innebandymagazinet.

Nästa match som skulle spelas 21 oktober skjuts upp. Matchen därefter, 24 oktober, har förbundet inte tagit beslut om ännu.

– Det är egen träning för spelarna nu. De fick ett program som de ska köra nu under tiden vi inte samlas och kan träna. Vi var inne i en period där vi skulle trycka på ordentligt. Så nu får spelarna göra det på egen hand.

Jonas Boväng gör sin första säsong i Norge efter tre år i Lockerud Mariestads damlag. 

– Jag trivs fantastiskt bra, och helheten som föreningen och alla runt om ger är väldigt bra.  

Vad säger du om säsongen hittills, hur har det gått med laget? 

– Vi ligger helt enligt plan i den process vi är i. Vi visste att starten av serien med att möta 3 av 4 topplag skulle bli en utmaning, då vi intensivt jobbar mot den riktning vi ska ta på lång sikt som innebär en stark träningskultur, högre ambition och attityd för att vara elitspelare, miljön i laget, samt sätta ett tydligt ID hur vi ska spela. Det tar tid, men häftigt att se att vi utvecklas varje vecka. Vi har fått positiva svar med att plocka 7 av 9 möjliga poäng av lagen 5 och neråt. Så vi ligger i fas och kommer bli bättre och bättre. 

Vad ser du för skillnader med att coacha i Norge? 

– Det är tempot, det är mycket lägre än vad man är van vid, sedan ett böljande spel där det gärna blir 50/50-situationer. Struktur i spelet, samt taktiska detaljer är inte lika tydligt här. Sen handlar det mycket om attityden till att träna, att vara en elitspelare. Vad det innebär att spela på högsta nivå.

Den här artikeln handlar om: