Foto: Per Wiklund
Landslaget

Storvretabacken kallas in till landslagslägret

ANNONS

Representerade Sverige i Finnkampen 2019 - nu får han chansen att visa upp sig på landslagslägret i Gävle.

Storvretas Simon Götz har kallats in som reserv till landslagets läger som genomförs nu till helgen i Gävle. Backen, som har representerat A-landslaget en gång tidigare, i samband med Finkampen 2014,, har imponerat under säsongsinledningen och var en av Sveriges främsta aktörer när Guldsteget slog tillbaka Danmark med 9-1. 

I en intervju med Storvretas hemsida berättar Götz om tankarna kring uttagningen. 

− Känns bra, kul att Hill vill ha med mig på lägret, ett tecken på att man tränar hårt och är på rätt väg. Tror de kommer bli lärorikt att få vara med i landslagsmiljön igen och få vara med under ett läger. Kommer bli roliga träningar med enorm kvalitet, säger 23-åringen till hemsidan och berättar om sina erfarenheter från Guldsteget. 

− Man fick en inblick hur de är att vara landslagsman och delvis vad som krävs av en så det har såklart varit ett nyttigt program för mig. Man får en större vetskap kring vad som faktiskt innebär för att representera Sverige. 

Utöver Simon Götz har Viktor Nystedt och Viktor Kastengren kallats in som resever för kvartetten; Carl Kostov-Bredberg, Jonathan Edling Oskar Hovlund och Kim Ganevik. 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: