Foto: Per Wiklund
Superligan

Weidman efter avstängningen: "Måste finnas en kommunikation"

ANNONS

"Jag tror och hoppas att de vill sätta ett hårt straff för att få en mall att gå efter".

Två matchers avstängning väntar Jönköpings lagkapten Otto Weidman efter tacklingen på Fagerhult Habos, Jesper Bromander, i SSL-premiären. Det meddelade Juridiska nämnden tidigare i veckan. 

I en intervju med Sportexpressen berättar 22-åringen om sin syn på avstängningen. 

– Jag tror och hoppas att de vill sätta ett hårt straff för att få en mall att gå efter. Om man tittar på några situationer från i fjol. Jag har verkligen inget emot spelare som Hampus Ahrén och Robin Nilsberth, men de har grova tacklingar någon hamnade till och med på akuten. Bägge de tacklingarna resulterade i noll matcher. Jag blir rätt irriterad på det. Men jag tror de har nya riktlinjer för huvudtacklingar nu. Ska man ha det får man för fan kommunicera det. Det måste finnas en kommunikation, men det finns det inte i innebandy-Sverige för fem öre, säger han till Sportexpressen. 

Domen, som offentliggjordes av Juridiska Nämnden, kort efter 8-4-förlusten mot Helsingborg, innebär att centern missar matcherna mot seriens två topplag, Storvreta och Falun. Ett faktum som Weidman både ser för- och nackdelar med. 

– Man kan se det på olika sätt. Ska vi vinna mot de två bästa lagen måste alla göra hundraprocentiga insatser. Klart jag bidrar till laget men vi har chans att slå dem ändå. Det positiva är jag inte missar matcher mot lag på undre halvan. Men det är så klart alltid tråkigt att missa matcher. Jag får hålla i gång på träningarna nu i stället, säger Otto Weidman, som är tillbaka i spel 1 november när Jönköping tar emot IBK Dalen på hemmaplan. 

Juridiska nämndens beslut: 

”JN konstaterar inledningsvis att det utifrån det samlade materialet i ärendet inte kan styrkas att Otto Weidman haft för avsikt att skada sin motspelare genom sitt agerande. JN anser emellertid att Otto Weidman medvetet rusar in i spelsituationen och tacklar motspelaren utan att gå på bollen. Vidare anser JN att Weidmans agerande präglats av vårdslöshet och agerandet har medfört hög risk för skada. 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!


Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: