Foto: Per Wiklund
Superligan

Defensivspecielisten om poängsuccén och nya rollen

ANNONS

Nära presonliga poängrekordet redan efter två omgångar: "Sa inför säsongen att jag borde kunna göra 20 poäng"

Pär Forsman, har inte gjort sig känd som någon stor poängkung under sin tid i Dalen - fram tills den här säsongen då 24-åringen tycks ha skalat upp poängskörden rejält. 

Tre poäng i premiärmatchen mot FC Helsingborg följdes upp av ett drömmål borta mot Växjö, vilket betyder att förra årets målskörd redan är uppnådd och att backens poängrekord på sex poäng är nära att raderas ut. 

- Det är väldigt dåligt om jag inte gör det. Jag sa inför säsongen att jag i min nya position borde kunna göra 20 poäng i alla fall. Helst vill jag snitta en per match, säger Forsman till Norran, och förklarar sin poängsuccé närmare.   

– Jag skulle främst säga att det beror på att vi testat ett nytt spelsystem den här säsongen där vi i stället för 2-1-2 spelar 1-2-2 och då har jag en position som en av två "centrar". Och då kommer man betydligt högre upp i banan och till fler lägen, säger Forsman. 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: