Foto: Per Wiklund

Comebackande 44-åring blev matchhjälte i Herr1an

ANNONS

Först fixade han barnvakt sedan spikade han igen kassen och såg till att Surahammar tog sin första seger.

Herr1an-laget Surahammars IBF har haft en tung inledning på säsongen med två raka förluster. Då bestämde sig tränarstaben för att något behövde göras för att bryta den negativa trenden. Lösningen blev att kalla in den 44-årige klubbikonen Jerry Gester i målet. Gester trappade ner för sex år sedan men gjort ett par inhopp efter det när laget behövt. 

Ett genidrag visade det sig då Gester räddade 57 skott och släppt bara in 3 samtidigt som Surahammar gjorde 6 mål framåt. Inte nog med att man inkasserade sin första seger man gick dessutom förbi motståndarna Sandviken med en poäng i tabellen. 

– Kul att pensionären fick hoppa in! Det var kul att få förtroende. Men om Zlatan spelar fortfarande kan väl jag lika gärna spela, säger Gester till VLT.se.

Men trots succén så kommer inte Gester fortsätta lira utan han går tillbaka till livet som innebandypensionär och redo att rycka in igen om det behövs. Anledningen till att det blev ett inhopp nu var dels för att lagets ena målvakt sitter fast i Karlskoga där han gör lumpen på grund av Coronapandemin och lagets tänkta förstamålvakt Isak Blom har precis som laget haft en tung start.

– Vi tror på de målvakter vi har, men blev lite pressat läge med två raka torsk. Kunde bli jobbigt för honom (Blom) om vi torskat tre, med den pressen. Så vi kände att vi behövde en nytändning, säger sportchef Mattias Mårtensson. 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Surahammar vann efter avgörande i tredje perioden mot IBF Norrköping Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: