Oscar Johansson och Joel Ekström prisades efter SM-finalen i P16.
Foto: Johan Almström
Allsvenskan södra

Ung talang gjorde succédebut i SSL i helgen

ANNONS

Talangfabriken FBC Lerum fortsätter producera unga lovande spelare.

Allsvenska nykomlingarna FBC Lerum har fått en hyfsad start i södra allsvenskan där deras unga lag charmat de flesta som de mött. Tar man en titt på lagets interna poängliga så är de sex första alla födda på 00-talet och stommen av laget är spelare från 02-kullen som tog SM-guld i P16 för två säsonger sedan. Inför säsongen så skrev Joel Ekström och Noah Johansson dubbellicens med SSL-laget Mullsjö. Ekström leder hela seriens poängliga och Johansson ligger nia. De har dock inte fått chansen att spela någon SSL-match med Mullsjö än men det fick istället en annan Lerumstalang i helgen. 

Oscar Johansson född 2002 har precis skrivit på en dubbellicens för Pixbo Wallenstam och efter ett par träningar med SSL-laget förra veckan fick han spela mot Thorengruppen i helgen. och precis som så mycket annat för Lerums talanger så blev det succé direkt och ett mål för Johansson i hans debutmatch. 

- Tror att det var William Lindh som spelade ner den i hörnet till Oskar Weissbach, som bryter sig in på stolpen. Ser att hela bortre ytan är ledig, Oskar slår en magisk passning och det är bara att slå in den i öppen kasse, säger Johansson till Lerums hemsida. 

I allsvenska har det blivit 1 mål och 3 assist så här långt för Johansson och frågan är var han kommer spela nästa match i allsvenskan eller SSL? Troligast är nog att han spelar i båda eftersom de går olika dagar. Men innan dess ska Johansson och tre till Lerumstalanger bege sig till Nyköping för ett träningsläger med U19-landslaget. Så mycket som händer just nu för talangen som precis upplevt en dröm i helgen och har en ny dröm att se fram emot kommande helg. 

– Jo, det känns bra. Man var ju lite nervös innan, men det släppte så fort matchen drog igång. Roligt att få känna på hur det är på högsta nivån och självklart extra kul att få göra mål i sin debut. 

Läs också: Landets största talangfabrik? 

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: