Foto: Per Wiklund
Internationellt

Sverige söker Innebandy-VM 2024

ANNONS

Mikael Ahlreup: "Det här mästerskapet som har alla förutsättningar att bli ett av de bästa internationella mästerskapen hittills"

Senast Sverige arrangerade ett Världsmästerskap på herrsidan var 2014. Då blev det blågul seger och publikfest på läktarna i Göteborg. Nu vill Svenska Innebandyförbundet återupprepa succén och har tillsammans med Malmö Stad, Malmö Arena och Event in Skåne tecknat en avsiktsförklaring om att söka VM 2024. 

– Under kartläggningen har diskussioner förts med flera städer och arenor och vi uppskattar alla intressenternas seriösa engagemang. Vi har nu beslutat att vi, tillsammans med Malmö och Skåne, ska ansöka om värdskapet för VM 2024. Upplägget som Malmö och Skåne har presenterat är otroligt spännande. Svensk innebandy kommer att växa ytterligare i och med det här mästerskapet som har alla förutsättningar att bli ett av de bästa internationella mästerskapen hittills, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup, i ett pressmeddelande. 

Även Karin Martinsson, vd på Malmö Arena, ser fram emot att fram emot att få välkomna innebandypubliken till Skåne. 

– Vi ser fram emot att åter hälsa innebandyn välkommen till Malmö Arena. Vi genomförde fyra mycket lyckade SM-finaler tillsammans med Svensk Innebandy under perioden 2011-2014, säger Karin Mårtensson, vd på Malmö Arena.

I december väntas Internationella innebandyförbundet meddela vilket land som får arrangera mästerskapet. 

TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i omgång 2 av SSL Herr

”Inte långt ifrån den första 10:an” ”idel landslagsmeriterade spelare i omgångens sexa”


Den här artikeln handlar om: