Foto. Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Från succématch till att inte platsa på bänken för RIG-spelaren

ANNONS

Ska Ebba Törngren bli nästa Ellen Bäckstedt?

Ikväll tjuvstartar den tredje omgången i norra damallsvenskan med mötet mellan RIG Umeå och Kågedalen AIF. Men förra omgångens succéspelare Ebba Törngren, 04:an som gjorde 3 mål och en assist, finns inte med på bänken ens en gång. 

- Vi i årskurs ett turas om att spela de allsvenska matcherna och ikväll är det min tur att vara coach, säger Törngren till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Såklart vill man alltid få speltid men vi har många bra spelare i laget och det är en av våra styrkor!

Du gjorde succé förra matchen och gjorde både ditt första mål och ditt första hattrick i RIG-tröjan hur kändes det?

- Självklart var det en skön känsla men för mig handlar det inte om antalet poäng jag gör utan det viktigaste är att det går bra för laget! I och med att jag spelar med så pass bra spelare som jag gör blir det en stor fördel för vårat spel och vi sätter varandra i fina lägen. 

Med sina 4 poäng ligger Törngren just nu tvåa i den interna poängligan och fortsätter hon ösa in poäng i samma takt har hon chansen att göra något mycket ovanligt, att vinna poängligan som årskurs etta. Faktum är att det är  bara en spelare som har lyckats vinna poängligan i näst högsta serien för RIG alla tre år och det är Ellen Bäckstedt. Ens en gång inte poängmaskiner som Anna Wijk, Sofia Joelsson och Emelie Wibron har lyckats med det. Frågan är om Törngren ska bli nästa Bäckstedt?

- Jag fokuserar inte på hur mycket poäng jag gör utan det viktigaste är att vi i laget utvecklas och gör det vi ska på planen. Jag tycker att vi 04:or har kommit in ganska snabbt i laget och alla bidrar med sin egen del till vårt fina spel. Men självklart är det kul att sätta sina lägen när det väl gäller! 

Men i dag kommer det alltså inte bli några poäng för Lundprodukten utan hon får istället hjälpa till att coacha laget till tre poäng.   

 - Nycklarna till en vinst är att kämpa på och göra vårt bästa i alla lägen. Om vi gör det vi ska och spelar vårt spel tror jag självklart på en vinst i kväll.

Succématch förra helgen och coach ikväll, det är mycket som händer uppe på RIG just nu.  Hur har den första tiden varit egentligen?

- Den första tiden här uppe ser jag väldigt positiv. Självklart har det varit en stor utmaning att laga all mat, diska och städa helt själv men efter ett tag kommer man in i det och tar det som en självklarhet. Jag tycker vi har kommit in i laget väldigt bra och det känns som att vi redan har utvecklats på planen vilket är jättekul! Förutom det har man lärt känna underbara människor som man nu spenderar varje dag med här uppe.  

Video: Kolla in Törngrens första mål i RIG-tröjan samt två 04:or tills första mål från förra matchen. 

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: