Expertens fem bästa tips: Så blir du en vinnare i managerspelet

ANNONS

Mikael Blomgren gjorde succé i SSL-Coachen förra säsongen - här är hans bästa tips och råd.

Managerspelet Innebandycoachen, som arrangeras av Innebandymagazinet.se och administreras av Everysport Media Group, ger prenumeranter möjlighet att visa sina SSL-kunskaper och tävla mot andra. Baserat på vilka man tror blir säsongens bästa spelare i SSL Herr och SSL Dam sätter man samman ett lag bestående av de sex spelare som man tror gör flest poäng under säsongen - och kan sedan coacha aktivt med spelarbyten vecka för vecka.

Säsongen 2019/20 blev Mikael Blomgren "Säsongens coach" både i SSL Herr- och SSL dam-spelet. Här är Blomgrens fem bästa tips för att bli framgångsrik i Innebandycoachen:

  • Läs poängstatistiken, det ger över tid en bra bild på vilka som producerar.
  • Planera bytena för en vecka, se till att du kan göra de bytena du vill även om det är 4-5 speltillfällen. Glöm inte helt bort att titta vilka spelare du går in till nästa vecka med.
  • Kolla upp laguppställningar. Kan du hitta en back som är uppflyttad som center/forward, så är chansen till poäng större (vilket ju ger "dubbla poäng"). Exempelvis så spelade Gabriella Standberg ofta center förra året trots att hon stod uppsatt som back.
  • Titta på vilka matcher som spelas i kommande omgångar. Om ett topplag möter ett bottenlag så kan chansen vara större för många mål.
  • Lagkaptenen ger dubbla poäng så bra att satsa på "säkra kort" (poänggörare).

Den här artikeln handlar om: