Träning

Straffskytten: "Det var något nytt"

ANNONS

Zorrospecialisten blev överrumplad av nya målvaktsknepet: "Ovant att möta"

Gävles Anton Arvidsson är en straffspecialist som ofta lyckas straffa målvakterna med sina zorrokonster. Men i söndagens match mot Djurgården lyckades han inte överlista målvakten Andreas Beckius som genom en stående position överraskande Arvidsson. Se straffen i klippet ovan.

Blev det svårare när målvakten halvt stod upp på fötterna?

– Det är svårt att säga efter bara en straff om det är svårare eller inte, jag kan mest säga att det var något nytt och ovant att möta, säger Anton Arvidsson till Innebandymagazinet.

Tror du fler målvakter kommer göra så framöver? Och vad finns det för motdrag för dig som skytt?

– Det är nog mycket möjligt. För mig som skytt är det väl mest att göra det så felfritt som möjligt. Givetvis att målvaktens agerande påverkar, men jag tycker ändå att mitt eget utförande av straffen är det som avgör om det blir mål eller inte. Precis som vid alla straffar. 

Det känns som du har gjort väldigt många sådana mål senaste åren i Allsvenskan och att du gjort mål på 9 av 10. Har du koll på statistiken? 

– Jag har inte full koll faktiskt, hade för mig att jag bommat någon mer. 

Vad får du för reaktioner utifrån på när du lägger dessa straffar?

– Det är väl klart man får höra lite åsikter från allt och alla. Men det är jag van med och har hört om zorron i många år innan straffarna började också. Sedan håller jag med vissa om att reglerna var lite onödiga att införa, men finns reglerna så är det väl bara att följa och spela efter. 

Hur mycket lättare är det att lägga zorrostraffar med nya regelverket? 

– Givetvis så underlättar det. Tidigare kunde man ju inte lägga exakt lika straffar, men andra varianter av Zorro använde jag mig av även tidigare.

Du kanske även vill läsa: TV: Nya knepet för att rädda zorrostraffar Målvaktstränaren: "Zorro är ett djävulskap för målvakter"
Ge mig fler zorrostraffar och galna räddningsförsök!
Plus Ge mig fler zorrostraffar och galna räddningsförsök!
Den här artikeln handlar om: