Nyköping förlorade mot Kalmarsund
Montage
Matchrapport

Seger för Kalmarsund på bortaplan mot Nyköping

ANNONS

Kalmarsund vann mötet med Nyköping borta med 8–5 (2–2, 3–0, 3–3) på söndagen i division 1 östra Götaland herr i innebandy.

– Vi gör en okej avslutning i matchen, men vi tappar momentum i andra perioden. Drar på oss många utvisningar och har svårt att komma in I ett bra tempo. Vi lägger lite mycket fokus på yttre faktorer, vilket tyvärr inte gynnar oss. Kalmarsund är det klart bästa laget vi har mött den säsongen. De straffar oss gång på gång när vi inte är på tå. Nu har vi en spelledig vecka och får lägga energi på detaljer och fys, kommenterade Nyköpings tränare Lucas Öijvall.

Kalmarsunds tränare Jimmie Nilsson:

– En välförtjänt seger, äntligen! Vi är bättre än Nyköping idag och det är skönt med tre poäng.

Adam Nilsson och William Park gjorde två mål var för Kalmarsund. Övriga mål för bortalaget gjordes av Oliver Samuelsson 2, Jesper Svensson och Alex Vult von Steijern.

Nyköping ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Kalmarsund ligger på tredje plats tabellen.

I nästa match möter Nyköping Hovshaga borta och Kalmarsund möter Solfjäderstaden hemma. Båda matcherna spelas lördag 24 oktober 13.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan

Den här artikeln handlar om: