IBK Göteborg höll nollan och tog stark seger mot Hovslätt

ANNONS

Inte ett enda insläppt mål. Men tre mål framåt. IBK Göteborg tog en stabil seger på hemmaplan mot Hovslätt i Allsvenskan södra dam. Matchen slutade 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

– Försvarsmässigt är vi grymt stabila, två nollor på tre matcher är ett fint facit. Spelet med boll har vi mer att önska, vi borde kunde såra Hovslätt mer. Vi har startat bra. Lite tråkigt att vi inte får med oss alla tre poängen från Kalmarsund, för det var vi verkligen värda. Men i övrigt så är vi jäkligt stabila hittills, tyckte IBK Göteborgs assiserande tränare Jesper Schagerberg, efter matchen.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson kommenterade matchen:

– Jag tycker ändå att vi gör en under långa stunder bra insats. Vi har bra disciplin i försvarsarbetet över hela planen och har tålamod i många situationer, både med och utan boll. Det ger också några spelvändningar och chanser som vi med lite "stolpe in" hade kunnat förvalta och jämna till siffrorna. Den krassa sanningen är ändå att man behöver nypa till lägena för att ha chansen att vinna, vilket får bli läxan till nästa omgång.

Målen gjordes av Sanna Browaldh, Malin Forssell och Michaela Holmström.

Hovslätt har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. IBK Göteborg har sju poäng.

Nästa motstånd för IBK Göteborg är Craftstaden. Lagen möts söndag 18 oktober 17.00 i Oskarshamns Sporthall. Hovslätt tar sig an Lindome hemma lördag 17 oktober 14.00.