Fristad förlorade mot Hagfors

Hagfors vann efter avgörande i förlängningen mot Fristad

Hagfors väg till seger mot Fristad borta i division 1 västra herr i innebandy blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 9–8 (3–1, 4–2, 1–5, 1–0) och ta bonuspoängen.

– Hagfors är ett väldigt bra lag. Inför sista perioden så går vi ner på två femmor, ändrar om och tror på det även när vi ligger under med 3-7 inför sista perioden. En riktigt bra start på sista perioden och vi får ett otroligt momentum som vi kör genom hela sista perioden, kommenterade Fristads tränare Fredrik Gustavsson efter matchen.

David Endl och Henrik Österås gjorde två mål var för Hagfors. Övriga mål för bortalaget gjordes av Pontus Gustavsson, Jesper Karlsson, Anders Skoog, Lucas Söderström och Markus Öhlin, målen för Fristad gjordes av Mattias Karlsson 2, Anton Andersson, Albin Bengtsson, Tobias Krafve, Axel Malmgren, Alexander McVey och Alexander Töth.

Fristad har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter tre spelade matcher. Hagfors har åtta poäng.

I nästa match, lördag 24 oktober 14.00, har Fristad Nilsby borta i ECG Arena, medan Hagfors spelar hemma mot Kungälv.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad