Foto: Per Wiklund

Hovlund hyllar nyförvärvet inför EFT: "Han är en tränares dröm"

ANNONS

Speciell EFT-turnering väntar för Linköpings Oskar Hovlund.

16-18 oktober spelas EFT i St Gallen, Schweiz. I den 25-man starka trupp som Mikael Hill har tagit ut är Linköpingsbacken Oskar Hovlund återigen ett av namnen som ska försvara de blågula färgerna på den internationella innebandyscenen. 

Euro Floorball Tour, som normalt sett brukat innefatta innebandyvärldens fyra giganter - Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien, har nu reducerats till en trenationsturnering efter att Finland tvingats tacka nej på grund av landets karantänregler. I stället är det dubbelmöten med speltiden 3*15 som gäller. 

För Oskar Hovlund - som under sommaren blivit lagkamrat med schweizarna Nicola Bischofberger och Dany Känzig och tjecken, Josef Rypar - blir turneringen extra speciell. 

– Det blir en annorlunda känsla att möta dem eftersom vi träffas varje dag här i klubblaget. Jag tycker att de alla tre ser jätteintressanta ut. Det är inte så lätt att komma till ett nytt lag och ett nytt land, det kommer att ta lite tid men jag tror att det kommer att bli riktigt bra det här, säger han till Corren.  

Linköping som föll klart på bortaplan mot Mullsjö i premiären, möter till helgen Höllviken på hemmaplan - där Hovlund ser ut att matchas ihop med tjecken Rypar. En spelare som Hovlund hyllar. 

– Han är en tränares dröm. Han kan spela både offensivt och defensivt och gillar att spela hårt. Det är kanske något som unga spelare måste lära sig: Om man vill komma någonstans måste man lära sig att spela fysiskt, säger han till Corren. 


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i premiäromgången av SSL Herr

✔ ”Antingen var Stefansson jävligt dålig på att skjuta, eller så…” ✔ ”Han nosar på Emil Johansson om att vara världens bästa spelare just nu”




Den här artikeln handlar om: