Foto: Anton Måård

"Vi kommer visa vad potentialen är för innebandyn"

ANNONS

FBC Kalmarsund närmar sig marknadsmässigt fotbollsklubben Kalmar FF. Innebandyklubben går in i framtiden med gott självförtroende både på och utanför plan.

Efter ett rekordstarkt 2019/20 med 11 miljoner i omsättning växlar FBC Kalmarsund upp. Sex miljoner i sponsorintäkter ska bli mer i vinter. Och förra säsongens plus resultat på 25 000 kronor ska bli mer.

– Vi har med ett attraktivt paket och en genomarbetad marknadsföringsstrategi, skapat en bra och utvecklande relation med våra samarbetspartners. Som ett synligt bevis på att vi stärkt relationen med våra partners pekar många av våra nyckeltal i rätt riktning, säger Per Viberg klubbchef i Kalmarsund till Innebandymagazinet.

Fotbollsklubben Kalmar FF är på dekis i allsvenskan. Vill ni att de ska åka ur eller vara kvar i allsvenskan 2021?

– Vi vill ha kvar Kalmar FF i allsvenskan och att de presterar bra där. Går det bra för dem är det bra för oss. Vi har ökat på egen hand, vi har inte tagit från dem. Hade inte Kalmar FF funnits hade vi inte kunnat nå där vi är idag. De har skapat kultur att sponsra. 

Fotbollsklubben har haft som mest sponsorintäkter på runt 22 miljoner kronor, detta år kan det hamna på runt 20 miljoner ungefär. Innebandyn knapar in mer och mer på fotbollen på marknadssidan.

– Vi tar inte från dem men vi närmar oss dem. Når vi sju miljoner detta år så har vi intäkter på en 1/3 av vad de har. Och då har vi gjort en fantastisk marknadsresa.

Det klubbchefen berättar om är att klubben säsongen 2016/17 hade två miljoner kronor i sponsorintäkter. Det var den säsongen när Kim Nilsson återvände till Kalmar efter tiden i AIK och Schweiz. När Per Viberg anställdes ökade sponsorintäkterna till 3,2 miljoner kronor. Följande år till över 4,4 och inför förra säsongen var målet 5,6 miljoner kronor.

– Det slog vi också. Vi har slagit våra högt uppsatta mål varje säsong. Vi landade på sex miljoner förra året. Nu kan vi nå sju miljoner redan denna säsong. 

Vad är hemligheten?

 Det är ingen hemlighet. Vi jobbar modernt och har gott självförtroende. Vi vågar ta betalt vilket de flesta innebandyklubbar inte vågar göra. Det är svårt att komma upp i volym om du inte tar betalt för det du erbjuder. Vi kommer visa vad potentialen är för innebandyn. Den är mycket högre än där vi ligger idag. Fler måste upp i volym och det tror jag kommer ske.


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i premiäromgången av SSL Herr

✔ ”Antingen var Stefansson jävligt dålig på att skjuta, eller så…”