Foto: Per Wiklund
Träning

Målvaktstipsen till yngre: "Bytte ut den klassiska träningen"

ANNONS

Hagundas målvaktsess, Kalle Lundgren, ger sina bästa målvaktstips till yngre burväktare.

1. Våga testa olika träningsmoment 


– Vissa momnet har jag lagt extra mycket kraft på, som strykan och explosiviteten i benen, det är viktigt för alla målvakter. Jag skulle även säga att rörlighet och bålstyrka är någonting som man inte kan få för mycket av. Men det är också viktigt att testa nya moment. När jag spelade i Pixbo hade vi en yogainstruktör som kom ner på träningarna och bytte ut den klassiska styrekträningen. Att bryta av och varva den vardagliga träningen med nya inslag är bra för att hitta motivation och få ny inspiration. 

2. Våga fråga

– Det finns alltid personer i klubben som är bra på vissa specifika saker. Våga fråga dem och ta hjälp. Tidigare har jag haft turen att ha tillgång till Pixbos målvaktstränare, Pontus Boman, som har hjälpt mig. Men bara för att man inte har tillgång till en målvaktstränare betyder inte det att man inte kan hitta folk som är villig att hjälpa en i sin utveckling. 

3. Hitta inspiration från andra 

– Jag tittar mycket på andra målvakter och försöker snappa upp specifika tips och tricks från flera olika målvaktstyper. Det finns ingen målvakt i SSL som är den andre lik och alla har sina unika spetsegenskaper. Jag tycker att man ska testa sig fram för att hitta sin egen stil och ett bra sätt att hitta den är att inspireras av andra. 


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i premiäromgången av SSL Herr

✔ ”Antingen var Stefansson jävligt dålig på att skjuta, eller så…”


Den här artikeln handlar om: