Foto: Per Wiklund

Rutinerade backen gör comeback i Thorengruppen

ANNONS

Sportchefen: "Han är ganska komplett som spelare"

SSL-nykomlingen Team Thorengruppen har dragits med rejäla problem på backsidan de senaste veckorna och kom till premiärmatchen mot Storvreta med fyra tillgängliga backar. Nu agerar klubben och plockar in rutinerade Stefan Lindberg-Dellsand på ett korttidskontrakt. 

– I nuläget är det första december som gäller. Jag ska hjälpa dem tills de får tillbaka sin ordinarie trupp, sen ska man aldrig säga aldrig, men målbilden nu är att hjälpa till så länge och få kroppen att hålla till dess, säger backen till Västerbottens-Kuriren. 

Klubbens sportchef, Janne Lundqvist, kommenterar övergången på följande vis. 

– Vi hade bara sju backar när vi började säsongen sen har vi ju tappat Adam (Berglund) och när Lidas (Adam Lidgren) och (Victor) Öberg också varit borta har vi känt att vi har behövt förstärka. Nu får vi in en kille med med en jädra massa energi. En bollsäker back som gärna vill spela bollen framåt och vara med i anfallen. Han är ganska komplett som spelare, tuff i närkamperna och har bra skott. Det känns jättebra att hitta en sådan här lösning här i Umeå, säger han till VK.  


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i premiäromgången av SSL Herr

✔ ”Antingen var Stefansson jävligt dålig på att skjuta, eller så…” ✔ ”Han nosar på Emil Johansson om att vara världens bästa spelare just nu”


Den här artikeln handlar om: