Foto: Per Wiklund

Två raka vinster - och seniorkarriärens första assist: "Speciell känsla"

ANNONS

Hagundas målvaktsförvärv, Kalle Lundgren, har fått en fin start i nya klubben.

Kalle Lundgren lämnade inför säsongen tryggheten i Göteborg för Uppsala och Hagunda IF - där målvakten har inlett säsongen på allra bästa sätt. I helgens segermatch mot topptippade Strängnäs kom lagets andra raka seger och 20-åringens första assist på seniornivå. 

– Vi gjorde en bra match mot ett förväntat topplag. För egen del var det extremt kul att få bidra framåt, med min första poäng på seniornivå, vilket såklart var en speciell känsla. Det kommer jag att komma ihåg länge, säger målvakten, och kommer in på sina offensiva kvalitéer som målvakt. 

– Jag vet om att jag har ett bra utkast när jag får tillfälle att använda det och att jag har en aggressiv målvaktsstil där jag gillar att vara snabbt uppe och sätta i gång spelet. Det är alltid kul att skrapa ihop lite poäng. Det händer ju inte jätteofta om man inte heter Edling i efternamn, säger Lundgren och syftar på FC Helsingborgs Jonathan Edling, som i fjol stod för sju assist och som inledde med en assist i SSL-premiären mot Dalen. 

– Han är en av många målvakter som jag kollar på och plockar inspiration i från. Det blir en hel del innebandy på tv:n hemma och jag försöker hela tiden plocka upp grejer som de bästa målvakterna gör bra. Det är en viktig del för att utvecklas. 

Hur viktigt var det att för dig personligen att få spela matcher efter att ha varit andravalet bakom Jon Hedlund i Pixbo? 

– Inför säsongen kände jag att det var dags för mer speltid och efter samtalen med Hagunda var det ett ganska enkelt val att flytta till Uppsala. Jag trivs jättebra i miljön här och gillar att tävla med Niklas (Söderström) och Hampus (Bodin) om att få starta matcherna, bara för att jag har inlett bra betyder det inte att jag har en säker plats, vi är tre bra målvakter som slåss om det, säger Lundgren och fortsätter: 

– Jag lärde mig extremt mycket av att vara i Pixbo och speciellt att få jobba så nära Pontus Boman (Pixbos målvaktstränare). Han har jättestor del i min utveckling och har betytt hur mycket som helst för mig. Även om speltid är viktigt för unga målvakter tror jag inte att man ska underskatta betydelsen av att få en bra skolning av en bra målvaktstränare. Men till slut kände jag att speltid var det viktigaste för min utveckling och jag ångrar inte mitt val att flytta hit. 

Du som har spelat i SSL - är Hagunda redo att ta det steget? 

– Vi har en bra och stabil trupp med vissa spetsar, som Drews, som kom till laget ungefär samtidigt som mig. Det märks att det är någonting stort på gång i klubben och det är sjukt kul att få vara med på den här resan. Klubben står verkligen bakom satsningen och känslan på alla är att vi är redo att ta det steget - om det sker i år eller framöver återstår att se, kvalitén för att ta steget har vi, det vet jag, säger Lundgren avslutande.