#ibsilly-nytt
Foto: Magnus C Lydahl

Thorengruppen förstärker truppen i sista sekunden inför premiären

ANNONS

En dubbel SM-guldmedaljör som tränare och en dubbel SM-bronsmedaljör som spelare förstärker tränarstaben.

SSL-nykomlingarna Team Thorengruppen SK förstärker truppen precis innan seriepremiären som spelas imorgon mot Storvreta. Det är den dubbla guldtränaren Johan Lindgren, som vunnit två SM-guld med IKSU, som är klar som assisterande tränare. Lindgren är en välkänd profil i Umeå som gjort 451 matcher i SSL och allsvenskan med IBK Dalen. Lindgren har också ett förflutet som tränare i Thoren sedan säsongen 2014/15.

- Det har ju hänt en del sedan dess. De flesta spelare jag hade då kände till mig eftersom jag spelade i Dalen 1998-2008 och i Umeå City efter det men nu har jag ju spelare som inte ens var födda när jag började i Dalen, så det är lite andra tidsperspektiv nu, säger Johan Lindgren.

Efter spelarkarriären i Dalen lirade Lindgren ett par säsonger i Umeå City och där spelade han tillsammans med Thorengruppens huvudtränare Daniel Jernberg.  

- Jag tror att vi kommer komplettera varandra bra. Vi har lika syn på mycket men skiljer oss nog en del åt i tänket hur man förändrar matchbilder till exempel. Han har huvudansvaret och sista ordet, men sedan är jag en sån som inte kan vara tyst.

Som nykomling brukar det ofta handla om att backa hem och ta tillvara på de chanser som dyker upp men det gäller inte för Thorengruppen.

 - Jag tycker det är rätt väg att gå att man vill ha ett eget spel och inte bara köra igelkottförsvar och kontra in bollar. Ska man etablera sig och gå framåt så behöver man ett eget spel.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd med att ha löst den sista pusselbiten i ledarstaben och att det blev just den välmeriterade Johan ”Lingon” Lindgren.

 - Han var tidigt med i bilden men det var först nu vi fick alla bitar på plats. Johan är en extremt kompetent tränare som bott i Umeå i hela sitt liv och som dessutom känner många av spelarna, vilket gör att acklimatiseringen så här tätt inpå seriestart inte blir några problem.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: