1 dag kvar
Foto: Per Wiklund

Burman ställs mot ex-klubben redan i premiären: "Han ska få sig en omgång"

ANNONS

Falunbacken Patrik Burman om första tiden i Falun och tankarna inför premiärmatchen mot gamla klubben.

Efter tre år i Uppsala och IK Sirius IBK tog Patrik Burman sitt pick och pack och lämnade studentstaden för Dalarna och IBF Falun. Och redan i premiäromgången får 22-åringen återse sina gamla lagkarater som på lördag eftermiddag kommer till Guide Arena i Falun.  


– Det blir ett speciellt - helt klart. Jag hade tre väldigt fina år i Sirius där jag trivdes väldigt bra. Det blir kul att möta dem igen, säger Burman, vars Falun besegrade Sirius med 8-4 i en träningsmatch under försäsongen. 

Är psykkriget igång med Siriusspelarna? 

– Jag ligger lågt där.

Är det inte ens någon Siriusspelare som ska se upp i sarghörnen? 

– Johan Widh får se upp, han ska få sig en omgång, säger Burman och skrattar. Vi har en bra relation och det ska bli kul att träffa honom igen. 

Hur har första tiden varit i Falun? 

– Flytten har gått bra och jag kom in i laget väldigt snabbt. Jag kände några av killarna sedan tidigare vilket underlättade för mig i början när jag var ny. Nu har jag kommit in i laget och känner mig som hemma. Det har varit kul att få känna på en ny miljö och helhetsupplägget som Falun erbjuder med allt från träningsupplägg till lagkamrater går inte att klaga på, säger backen, som på försäsongen matchats en hel del med Emil Johansson. 

– Jag tror att jag har spelat med alla backar förutom Ralle (Rasmus Enström) - vilket har varit utvecklande. De senaste veckorna har jag mestadels spelat med Emil Johansson. 

Hur är det att bilda backpar med världens bästa spelare? 

– Väldigt utvecklande. Han är bra på att snacka hjälper till ute på planen, det är verkligen inspirerande och kul. 

Till sist - hur går premiären mot Sirius? 

– Vi vinner med 9-3. 



TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld