Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Klart: SM-guldvinnaren klar för allsvenska nykomlingen

ANNONS

Ytterligare SSL-förstärkningar kan vara på väg in: "Behöver också en stabil back".

Linnea Wiregård, med ett SM-guld på meritlistan, är klar för allsvenska FBC Katrineholm. 23-åringen som spelade SSL-innebandy så sent som i våras, och som vann SM-guld med Täby 2019 har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen. Ett tillskott som glädjer tränaren, Kent Olsson. 

– Det är klart att Linnéa med sin erfarenhet vet vad som krävs för att spela på den här nivån och kommer att ge spets åt FBC. Jag tror att hon snabbt hittar sin roll och även om hon är otränad är hon en spelare för nästa match mot Hagfors, säger Olsson till Katrineholms-Kuriren. 



Och fler nyförvärv med SSL-glans ser det ut att kunna bli. Enligt uppgifter till tidningen är den före detta Jönköpingsforwarden, Felicia Glad, aktuell för spel i klubben. Och trots värvningsoffensiven hoppas lagets tränare på att få in ytterligare några namn innan fönstret stänger. 

– Hon är också forward, men jag behöver också en stabil back, säger tränaren till tidningen. 

Katrineholm föll med 8-6 i seriepremiären mot Skoghall - och ställs i helgen återigen mot värmländskt motstånd - på bortaplan mot Hagfors Uddeholm. 


TV: Inför SSL Dam 2020/21

✔ Favoriterna ✔ SM-guld till ”nykomling”? ✔ Så går det för KAIS Mora utan Anna Wijk


Den här artikeln handlar om: