Avslöjar: Allsvensk klubb värvar landslagsmeriterad spelare

ANNONS

… men forwarden skadade sig direkt i nya klubben - missar premiären.

29-åriga Charlotta Hjorth inledde innebandykarriären i Jönköpings IK och hann också spela fyra SSL-matcher med klubben innan hon flyttade till Norge. Där har hon gjort stor succé och blev bland annat Årets spelare i norsk innebandy 2014 när hon vann guld med Tunet. Hjorth har även spelat 15 A-landskamper för Norge, inklusive VM 2017. Säsongen 2018/19 vann hon poängligan i norska högstaligan med 39 poäng på 16 matcher.

Senaste säsongen förstördes dock av en korsbandsskada. Och kort efter hon nyligen anlände till svensk mark och nya klubben Telge var olyckan framme igen.

– Vi har haft henne här ett tag och hon har tränat litegrann, men hon drog på sig en lårskada för några veckor sedan och har inte kunnat köra ordentligt, säger Telges tränare Bruno Lundberg till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Men av det vi såg i början så kommer vi få en stabil och duktig spelare med bra grundvärderingar i spelet. Hon gör bra val, utan att man behöver påpeka hur hon ska spela. Hon tar bra beslut i olika situationer och sådana saker tycker jag är otroligt viktiga. Hon kan också användas på olika positioner och det är en jättebra egenskap. Vi får en bra spelare som kommer hjälpa oss mycket på vägen. Tyvärr fick hon ett litet stopp i allting nu, men på sikt kommer det bli bra.

Den nya skadan uppkom i samband med en internmatch.

– Hon vet knappt själv vad som hände, det var någon grej framför mål och hon drog till framsida lår. Vi har varit försiktiga och tagit det steg för steg så det inte blir något värre.

På söndag premiärspelar Telge mot Sirius på bortaplan i Allsvenskan Östra. Då spelar inte Charlotta Hjorth.

– Nej, administrativt vet jag inte hur snabbt det går med internationella övergångar. Men även om vi hinner få till det så är hon inte spelklar fysiskt för match, vilket är synd, men det är som det är. Vi får köra på med det som finns.


TV: Inför SSL Dam 2020/21

✔ Favoriterna ✔ SM-guld till ”nykomling”? ✔ Så går det för KAIS Mora utan Anna Wijk


Den här artikeln handlar om: