HERR1AN-PREMIÄREN

Lönsboda blev första vinnaren säsongen 2020/21

ANNONS

TV+TEXT: Psykologiska mål bakom nykomlingen Lönsbodas premiärseger.

Dagens smygpremiär i Herr1an Södra Götaland mellan Mölndal och Lönsboda slutade med uddamålsseger för gästande nykomlingen med 6-5. Lönsboda blev därmed säsongens första vinnare i förbundsserierna.

– I första perioden blev det lite rörigt från vår sida. Det är högre tempo än vi är vana vid och man blir tvungen att ta snabbare beslut. Det tog ett tag innan vi kom in i det men i andra perioden spelade vi bra. Vi fick bollen dit vi ville offensivt och hade rätt bra koll på läget i defensiven också, även om de har ganska mycket boll. I tredje perioden blev det lite nerver och vi gjorde några enkla misstag som gjorde att de kom rätt så nära på slutet, säger spelande tränaren Tobias Linde till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– En typisk premiärmatch med mycket nerver och lite konstiga beslut när det väl drar ihop sig. Men en fantastisk krigarinsats i 60 minuter, det är där man vinner sådana här tajta matcher, att vi jobbar hårt allihopa hela vägen. 

Felix Lundholm gjorde två tidiga och psykologiskt viktiga mål när han satte 1-0 efter bara 43 sekunder, för att sedan även göra 6-2-målet 29 sekunder in i andra perioden (se båda målen i klippet ovan).

– Framför allt var målet i första perioden skönt för oss. Där fick vi lite nedförsbacke istället för att behöva jaga någonting. Vi fick känna direkt att det går att göra mål och då slappnar man av lite mer på grund av det.

Hur viktigt var det att vinna första matchen som nykomling?

– Det är alltid skönt att börja med segrar. Sedan har vi många som spelat innebandy länge och vi vet att det inte avgörs nu på något vis, men det går ju ändå ut på att vinna matcher och av den anledningen blir det mycket roligare att träna i veckan som kommer när man har vunnit en match, avslutar Tobias Linde.

Matchfakta: Mölndal-Lönsboda 5-6