#ibsilly-nytt

Pixbo Wallenstam förstärker truppen

ANNONS

Med seriepremiären runt hörnet så plockar Pixbo in en ung talang i truppen.

Stortalangen tillika den egna produkten Axina Pettersson flyttas upp till Pixbo Wallenstams SSL-trupp. 16-åringen som spelat hela sitt liv i Pixbo spelade sin första seniorsäsong ifjol då hon gjorde 43 poäng i Dam1an på 18 matcher. Hon har varit med och tränat med SSL-laget de senaste veckorna och imponerat så pass mycket på tränare Jonas Eliasson att han valde att flytta upp henne på heltid.

– Axina är en stor talang som har imponerat mycket under föregående säsong i JAS och division ett. Hon har tränat med SSL i några veckor och gjort det väldigt bra. Hennes styrkor är spelsinnet, passningsspelet och hon har en förmåga att göra sina medspelare bättre. Att Axina har spelat i Pixbo Wallenstam sedan hon var liten och att hon nu är redo för SSL känns extra kul, säger Eliasson i ett pressmeddelande.

Stortalangen har redan fått premiärspela sin första match med laget under försäsongen och fått blodad tand. Men hon är medveten om att det blir tufft att konkurrera om speltid så hon ser först och främst fram emot att utvecklas som spelare men hon hoppas även på att kriga till sig en hel del speltid.

- Det har varit väldigt roligt att få vara med och att man redan har fått speltid. Det har känts bra men lite ovant med ett nytt lag. Största skillnaden hittills har varit tempot. Det går fortare är vad jag är van vid vilket var väldigt svårt i början. Skillnaden känns fortfarande men det känns också som att jag kommer in i det mer och mer hela tiden.


TV: Inför SSL Dam 2020/21

Favoriterna SM-guld till ”nykomling”? Så går det för KAIS Mora utan Anna Wijk


Den här artikeln handlar om: