Foto: Per Wiklund

Efter timeouten - nu ska Ludwig Persson ta talangerna under sina vingar

ANNONS

Ludwig Persson om talangerna i Växjö Vipers, den återvunna spelglädjen och papparollen som väntar i år.

– Det känns väldigt inspirerande och vi har många unga spelare som tar stora kliv varje vecka. Huruvida alla unga killar klarar av att hantera anspänningsnivån när de ska spela SSL återstår att se. Det är en intressant upplaga av Växjö som inte går att jämföra med tidigare års lag. Då har vi haft en helt annan rutin och mer spets, säger Ludwig Persson, som tillsammans med jämngamle Linus Pettersson, är äldst i laget i år. 


– Det är såklart lite speciellt att vi är äldst i laget trots att vi bara är 25 och 26 år. Det måste vara ganska unikt. Samtidigt är det ingenting som jag har tänkt så mycket på. Jag känner mig fortfarande ganska ungdomlig som person och kommer säkerligen behöva ställa om min roll litegrann för att få ut maximalt av truppen och för att fylla tomrummet efter de som har lämnat. 

Säsongens Växjö Vipers genomgår en tydlig generationsförändring och har tappat många viktiga kuggar. Bland annat viktiga försvarsduon Johan Roos och Magnus Jansson, samt forwardstrion, Jesper Sankell, André Andersson och Manuel Engel - som bidragit stort till lagets målproduktion de senaste säsongerna. Spelartappen till trots har laget fått in flera spännande talanger - bland annat tvillingarna, Lucas och Kevin Rigogiannis från Nykvarn. 

– Jag har alltid varit svag för dem. Det är skönt att de äntligen är här och att de har fattat att de skulle komma hit och lira innebandy för Vipers. Dte har varit på gång länge och de kommer att bli nyttiga för oss, säger centern, som också lyfter fram en annan potentiell genombrottsman. 

– Samuel Folkesson-Algman kan göra så sjuka saker på träningarna, han behöver bara få med sig det in i matchspelet också. Han är ett tekniskt geni, som måste förstå att han är det.  

Du tog en time out från innebandyn förra året - hur är känslan för egen del? 

– Spelglädjen är verkligen tillbaka och jag känner att jag har kommit i kapp fysiskt. Jag blev ganska vilsen utan innebandyn i Växjö och det fick mig att inse hur viktigt det är för mig att få komma ner och träna med mina bästa kompisar, säger Persson, som är tydlig med att perioden från innebandyn var nyttig för honom. 

– Jag tror att det var väldigt viktig att jag fick ett uppehåll förra säsongen, dels för att hitta tillbaka till andra delar i livet, men också föra att få lite andrum och utrymme att få göra någonting annat. Med facit i hand skötte jag allt bra och dialogen med Vipers har varit fenomenal. De har visat största respekt kring mitt beslut och välkomnade mig tillbaka när jag var redo igen. 


TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld