Foto: Kjelle Svensson
Landet runt

Cederström ställs mot gamla klubben i DM-finalen

ANNONS

Distriktsmästerskapen på herrsidan har nått finalstadiet i Gästrikland - där IK Sätra och Gävle GIK gör upp om guldet.

Sätra-spelaren, Simon Cederström, med ett förflutet i landslaget och IBF Falun, är en av många spelare som har spelat i båda klubbarna. 

– Det är många kompisar i båda lagen som kan umgås på sidan och har spelat ihop tidigare, det är ett derby så. Det blir en enorm prestige, det ska bli riktigt kul. Men på planen finns det ingen vänskap sen, inte från min sida. Då blir det extra hett, det smäller extra mycket. Sen är det i serien som man vill vinna över dem som mest. Vi får se, säger Cederström till Gefle-Dagblad.

DM-finalen blir det andra mötet på kort tid mellan lagen, som möttes i en försäsongsturnering förra veckan. En match som Gävle vann i sudden death. Nu hoppas Cederström på vinst - och han vet vad som krävs för att stoppa lokalrivalen. 

– Då släppte vi ganska mycket, vi hade stort glapp mellan center, forwards och backar. Just centralt i höga slottet gjorde de två-tre mål, vi måste täppa till där. Vi är ett kontringsstarkt lag så vi får hoppas de spelar bort bollar. Förra matchen fick vi någon femma och straff emot oss, vi måste hålla oss på banan och inte åka ut också, säger han till GD. 


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: