Foto: Per Wiklund
Försäsong

Warberg genrepar med västkustderby

ANNONS

Med en dryg vecka kvar till seriepremiären mot Karlstad finslipar Warberg på de sista detaljerna.

Under torsdagskvällen vankas det västkustderby när Warbergs innebandyherrar åker till Göteborg för att möta Pixbo Wallenstam. 

Hallänningarna som slutade näst sist i SSL i fjol har visat fin form på försäsongen och vann förra helgens träningsmatch mot Jönköping med 9-5. Backen, Johan Dahlqvist, säger till lagets hemsida att känslan är positiv inför matchen och att laget är redo för säsongspremiären. 

– Jag tycker att vi överlag har presterat bra under träningsmatcherna. Vi jobbar hela tiden hårt för att utvecklas och bli bättre som individer samt lag. Målskyttet har varit oerhört positivt med många målskyttar samt att vi gör mål på många olika sätt, säger backen till lagets hemsida, och berättar om torsdagskvällens match. 

 – Fokus blir helt klart den egna prestationen, vi möter ett skickligt Pixbo där det gäller att vi ligger bra i försvarsspelet och att vi tar vara på de chanser vi skapar precis som vi gjort under tidigare matcher. Vi ser fram emot en fartfylld och rolig match att spela. Pixbo är ett bra motstånd att ha genrep mot och om några veckor är vi helt redo för premiär.

I Warbergslaget saknas Vidar Tirén, Alexander Johansson och Edwin Körberg som alla dras med skadekänningar, vilket gör att Simon Winroth, född 2002, har kallats in i matchtruppen. 

Den här artikeln handlar om: