Västerås Floorball Cup
Foto: Per Wiklund

Täby hade mest krafter kvar i jumbofinalen

ANNONS

Täby slutade på en femte plats i Västerås Floorball Cup efter att man besegrade Jönköping i sista matchen.

Varken Täby eller Jönköping hade kommit upp i normal standard under helgens turnering i Västerås. Efter två förluster var så var jumbofinalen ett faktum på söndagseftermiddagen. Där började Jönköping starkast och tog ledningen efter drygt halva första perioden genom Ellen Svensson.  Täby skulle dock få sista ordet i första när Moa Tschöp hittade in med bollen bakom nätmaskorna med dryga 30 sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden tog Täby över mer och mer och att detta inte var Jönköpings helg blev ganska så tydligt när man släppte in 3 slumpmål i mellanakten. Täbys Mathilda Sjödin åkte på en otäck smäll i mitten av perioden och tvingades utgå men hon var tillbaka igen i den tredje. Efter 40 spelade minuter var ställningen 4-1 till Täby.

Tredje perioden bjöd inte på någon större underhållning utan det var två halvt oinspirerade lag som spelade av matchen där Täby var det mest kreativa laget. Nyförvärvet Julia Zachrisson och trotjänaren Ranja Varli gjorde var sitt mål i sista perioden och fastställe slutresultatet till 6-1.

Matchfakta

Se samtliga mål från Jumbofinalen i klippet nedan.


Resultat från Västerås Floorball Cup

Grupp 1
Västerås Rönnby-Nacka Wallenstam-11-2
Nacka Wallenstam-Jönköping 11-2
Västerås Rönnby-Jönköping 10-4

Grupp 2
Täby-Endre 4-8
Endre-Sirius 4-8
Sirius-Täby 7-5

Slutspel söndag
5/6 plats Jönköping-Täby 1-6
3/4 plats Nacka Wallenstam-Endre 1-7
1/2 plats Sirius-Västerås Rönnby 16.00

Du ser alla matcher live här.