Per Wiklund
Träning

Stefansson: "Tränade upp mitt volleyspel och gjorde 50 mål"

ANNONS

Pixbos, Andreas Stefanssons har gått från bänkad junior till firad målkung i SSL - här är hans bästa tips för att uveckla sitt målskytte.

Med sina 159 mål på de fyra senaste säsongerna har Andreas Stefansson växt ut till att bli en av SSL:s mest frekventa målskyttar. Här delar 26-åringen med sig av sina bästa knep för att utveckla sitt målskytte. 


1. Bli bra på en specifik sak. 

– Galante är bäst i världen på att båga in och skjuta och gör sina flesta mål så. Jag har hittat min nisch i volleyspelet där jag har gjort massvis med mål. Mitt tips är att hitta en egenskap som du är bra på i ditt målskytte och försök att träna så att du inte bara är medel eller bra på det. Jag har strävat efter att bli bäst. När jag hade Magnus "Binge" Jäderlund i AIK sa han till mig att; "Det finns många som är ganska bra på mycket och som därför inte syns i målprotokollet". Efter att jag kom till AIK tränade jag upp mitt volleyspel och gjorde 50 mål första säsongen" 

2. Våga testa nytt. 

– Känner man att det går motigt kan det vara bra att börja om och våga testa nya saker. Personligen hade jag det motigt under fjolåret och gjorde inte de "enkla" målen som jag är van vid. I stället fick jag chansen att göra mål på nya sätt, längre i från målet och där jag har tvingats utmana backarna på ett annat sätt än tidigare - det tror jag har utvecklat mig. 

Den här artikeln handlar om: