Foto: Magnus C Lydahl

Visbystjärnan kan nå tre milstolpar kommande säsong

ANNONS

Wilmer Viinamäki lär uppnå första milstolpen efter ett par omgångar men kommer han klara av de andra två?

Visby spelade i SSL för första gången någonsin ifjol men drömmen blev bara ettårig för gotlänningarna som degraderades till allsvenskan igen efter att ha kommit sist i tabellen. Sedan dess har man haft en tung silly season med flera stjärnspelare som lämnat laget. Man har dock fått behålla sin stora stjärna Wilmer Viinamäki som varit laget troget de senaste tio säsongerna.

- Jag har fortfarande ett år kvar på mitt avtal och det har aldrig varit aktuellt att bryta det, säger Viinamäki till Innebandymagazinet.

Vad säger du om er tunga silly och hur pass bra är ni i år?

- Vi har fått in sköna grabbar som jag tror kommer göra det bra i Allsvenskan. Sen är det såklart svårt att ersätta Tommy Bolin, Kasper Broby, Hassan Hajo, Filip Nilsson och så vidare. Vi har ju även en ny ledarstab som är ganska så oprövad. Som lag kommer vi nog utvecklas mycket under säsongen och får vi ihop det kommer vi störa de flesta lagen.

Det känns som att det är svårt att placera er någonstans kommande säsong. Jag pratade med Dennis Blomberg i AIK tidigare i veckan och han var övertygad om att ni skulle komma på kvalplats. Men min kollega som tippade serien i veckan placerade er på en sjunde plats med motiveringen att det skulle bli ett mellanår för er efter degraderingen och den tunga silly season.

- På förhand är det väl rimligt med en sjunde plats. Vi har haft en stor spelaromsättning och har lite oprövade kort. Tror dock vi kommer få ihop det bra och sluta högre upp när vi väl summerar säsongen.

Om dryga två veckor är det seriepremiär i norra allsvenska och då ska Visby åka till Uppsala för att möta storfavoriterna Hagunda som dessutom varit ofina nog att sno en spelare från Visby.

- Jag tycker väl inte så mycket inför premiären. De har en fin hall och ska vara ett bra lag. Det blir nog en bra match och det blir kul att få slå någon tunnel eller två på Putte Jansson!

Totalt har Viinamäki spelat 245 matcher för Visby och gjort 294 mål och 259 assist. Ska han under sin elfte säsong lyckas med att sätta tre milstolpar? 6 mål kvar till 300, 41 ass kvar till 300 och 47 poäng kvar till 600.

- Oj spännande! 6 mål borde jag klara av.  Sen får jag försöka passa lite mer i år så kanske vi kan bocka av de andra två när säsongen är slut!


Visbys höjdpunkter 2019/20